Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Altzaga
      • Arama
      • Ataun
      • Beasain
      • Ezkio
      • Gabiria
      • Gaintza
      • Idiazabal
      • Itsaso
      • Itsasondo
      • Lazkao
      • Legazpi
      • Legorreta
      • Mutiloa
      • Olaberria
      • Ordizia
      • Ormaiztegi
      • Segura
      • Urretxu
      • Zaldibia
      • Zegama
      • Zerain
      • Zumarraga
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • Agenda
    • Hilabetea
    • Zerrenda
    • Agendan parte hartu
  • Komunitatea
    • Guztiak
    • Taldeak
    • Sinadurak
    • Zer da hau?
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Eskelak / Agurrak
    • Eskelak
    • Zorion agurrak
  • Gure atariak
    • Otamotz
    • GoiBerri
    • Zerbitzuak
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu
AZOKA

Uztarri bereko bi buruek gazta bakarra

Ordizia
Ekonomia

Idiazabal Jatorrizko Izendapeneko gazta berria salgai da Abel Goiburu ekoizle idiazabaldarraren eskutik.

2022/03/10
Lierni Elortza

Abel Goiburuk aurkeztu du beraien gazta. 2019an etortzen hasi ziren Naroa Irigoien eta Abel, urtarrilaren 16an hain zuzen ere, eta urteko gazta bukatu arte astero izan ohi dira azokan. Sarri ikusten ez den bi familien arteko elkarlana da Goiburu gaztaren atzean dagoena.

Izan ere Aritz Katarain aritzen da artzain lanetan eta ardi horien esnearekin Abel arduratzen da Goiburu gazta egitez. Zuria, naturala alegia (19,5€/k) eta ketua (20€/K) aukeran. Biak ere antzera saltzen omen dira baina lehena gehixeago eta hutsean plastifikatua besteari nagusitzen zaiola esaten zuen Abelek.

Azaroko azken astean hasi ziren gazta egiten eta ia asteroko salmentak ziurtatzeko adinako kopurura iritsi direnean hasi da Ordiziara etortzen.

Hilabete bukaera arte

Bestalde, Gozatu bere erregin jalea, propoleoa eta polena baditu baina ezti guztia saldu du eta atzo Erlandere eztia eskaintzen zuen. Nafarroako Arbaizako hiru mota: milalore, izpilikua eta basoko (artea) ezti ekologikoa da. Hilabete bukaera arte edo segituko du hemen eta udaberrian sartu orduko buru belarri erleekin hasiko da.

Landaretan berririk ez bada ere tipulak landatzeko garai bete-betean gaudela oroit arazten zigun Arantxa Iparragirre Ibarrako Montesenekoak mota ezberdinak aukeran 3,5€/z. Bestalde arbolak landatzeko edota txertatzeko asmorik inork balu bizkor ibili dadila, denboraldia aurrera baitoa.

Azenario berriak ekarri ditu Iñaki Telleriak, «negutegikoak dira eta orain segituan garatzen dira» ekarritakoak laster saldu ditu 2€/sorta. Aire librean ere izan daitezke oraindik baina mozorroa sartzen zaie eta desitxuratu egiten dira. Laster ilarrak ekarriko dituzte ondo bidean, garai honetan negutegikoak salgai izatea gertatu izan da.

Lehen kala sortak

Hemendik aurrera geroz eta gehiago hitz egingo dugu loreei buruz, poliki-poliki ari delako aukera handitzen, nahiz eta hotz arriskua baden oraindik eta zuhur jokatzea komeni den. Lore moztuen artean atzo kalak aukeran, 4€/sorta Mutiloako Juanita Murgiondok.

Udaberria gerturatuz

«Nolako txori kantuen eromena egunsentian, gaur bezalako egun garbitan batez ere, laster antz ematen dute haiek tristea edo eguzkitsua datorren». Pepita Aiestarainen hitzak udaberriaren gerturatzea pozik aipatuz.

  • Ordiziako azokako prezioak

Goierriko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa zaigu. Egin zaitez harpidedun, izan HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Azken 3 egunetako irakurrienak

 

 

Azken berriak

Goierriko azken berriak jakin nahi dituzu? Harpidetu gure buletinera!

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 16 00 56
  • goierri@hitza.eus
  • Oriamendi, 32 – BEASAIN
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut