«Sagardo berriak behar diren kalitatea, indarra eta gorputza ditu»
Legorretako Begiristain sagardotegiak abenduaren 13an ireki zituen ateak. Bertako arduradun Iñaki Begiristainek 2023 urteko uztaren inguruan adierazi zuen «oparoa» izan dela, sagar «asko» izan dela; dena den, «esperantza zen duela bi urte adinako uzta izatea, baina uda beroa izan da, lehorra izan da eta horrek egin du sagarra lurrera erori eta uzta moztea». Kalitate aldetik, «sagarra ona izan da beroarekin eta eguzkiarekin azukre maila egokia hartu duelako». Kantitateari dagokionez, «hemen, Goierrin 400.000 bat litro daude kupeletan, 150.000 bat litro euskal sagardoa da».
Bertan ekoiztutako sagarraren inguruan esan zuen, «hemen negu gogorragoak ditugunez eta udan bero handiagoa egiten duenez, izaera handiko sagarra» izaten dela.
Sagardoari dagokionez, aurreko urteetakoa baino «arinagoa eta alkoholez baxuagoak izan, behar diren kalitatea, indarra eta gorputza ditu» eta sagardozale guztiei luzatu die gonbita.