«Sagardotegi gogoz nabari dugu jendea eta ilusioz gaude»
«Sagardotegi gogoz nabari dugu jendea eta ilusioz gaude, enkarguak-eta hartzen hasiak gara, oso pozik gaude!» hasi da kontatzen Jose Antonio Olano Altzagako Olagi sagardotegiko arduraduna. Urtea luze egiten da, sagardotegi garai betea berriz laburra izan ohi da, eta erreserbak egiten ari da jendea, beraz, «ilusioz» hasi dute denboraldi berria. Urte osoan zehar irekita izaten da Olagi, nekazalturismoa ere badutelako.
Sagardo berriari dagokionez, «etxeko sagarrarekin egindakoa, ustez baino pixka bat gutxiago izan da», azaldu du. Mota desberdinetako sagardoa ekoizten dute, «ekologikoa, denominaziokoa,…».
Sagardo berriaz esan du «ahoa betetzen duena, zapore onekoa, gustu onekoa. berezia,…ona dago!».
Olagiko eskaintzari dagokionez, ostiraletan eguerdian hasten dira lanean, eta asteburuetan ere irekita dute. Gomendatu du, aldez aurretik deitzea «sorpresarik ez egoteko».