Urteko lehen gazta dastatzea
Ordiziako Idiazabal Gaztaren kofradiak antolatutako urteko lehen gazta dastatze gidatua egin da gaur goizean Donostiako Illarra jatetxean, gaztarekin zerikusia duten bi urteurren gogoan hartuta: Idiazabal Jatorri Izendapenaren 25 urteak eta Ordiziako azokaren 500 urteak. Gaur dira juxtu 500 urte Juana Eroa Gaztelako erreginak Ordiziari asteroko azoka egiteko baimena eman zionetik. Jose Ramon Agirianok gidatu du dastatzea, eta Ricardo Remiro artzain nafarrak gazta bat egin du bertan. Urtean zehar dastatze gehiago egiteko asmoa dute, eta horietako azkena iraileko Euskal Jaietan. Biharko papereko edizioan argitaratuko da albiste osoa.
Ordiziako Idiazabal Gaztaren kofradiak antolatutako urteko lehen gazta dastatze gidatua egin da gaur goizean Donostiako Illarra jatetxean, gaztarekin zerikusia duten bi urteurren gogoan hartuta: Idiazabal Jatorri Izendapenaren 25 urteak eta Ordiziako azokaren 500 urteak. Gaur dira juxtu 500 urte Juana Eroa Gaztelako erreginak Ordiziari asteroko azoka egiteko baimena eman zionetik. Jose Ramon Agirianok gidatu du dastatzea, eta Ricardo Remiro artzain nafarrak gazta bat egin du bertan. Urtean zehar dastatze gehiago egiteko asmoa dute, eta horietako azkena iraileko Euskal Jaietan. Biharko papereko edizioan argitaratuko da albiste osoa.