Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Altzaga
      • Arama
      • Ataun
      • Beasain
      • Ezkio
      • Gabiria
      • Gaintza
      • Idiazabal
      • Itsaso
      • Itsasondo
      • Lazkao
      • Legazpi
      • Legorreta
      • Mutiloa
      • Olaberria
      • Ordizia
      • Ormaiztegi
      • Segura
      • Urretxu
      • Zaldibia
      • Zegama
      • Zerain
      • Zumarraga
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • Agenda
  • Komunitatea
    • Guztiak
    • Taldeak
    • Sinadurak
    • Zer da hau?
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Eskelak / Agurrak
    • Eskelak
    • Zorion agurrak
  • Gure atariak
    • Otamotz
    • GoiBerri
    • Zerbitzuak
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • hemeroteka
Sartu

Tomate entsalada hegaluze eta piperradarekin

Ormaiztegi
Orokorra

Osagaiak

(4 lagunentzat)

Hegaluzea 4 pusketa 2 tipulin 2 piper berde 3 tomate Oliba olioa Gatza Sagardo ozpina Prestaketa

Lehenik tipulina eta ...

2018/07/27
Goierriko Hitza

Kuko-3

Osagaiak

(4 lagunentzat)

  • Hegaluzea 4 pusketa
  • 2 tipulin
  • 2 piper berde
  • 3 tomate
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Sagardo ozpina

Prestaketa

Lehenik tipulina eta piper berdeak juliana erara moztu. Zartagin batean, oliba olio zorrotada batekin erregosten jarri barazki hauek. Gatz pittin bat bota eta su ertainean 15 bat minutu eduki, eta gorde. Bitartean tomateak zuritu kontu handiz. Ondoren xafla biribiletan moztu eta platera edo erretilu batean ongi zabalduta jarri.

Hegaluzea

Hegaluzea lauki txikiagoetan moztu. Barazkiak erregosi ditugun zartagin berean, oliba olio zorrotadatxo batekin eta gatz pittin batekin plantxa moduan frijitu, su bizian, minutu bat alde bakoitzetik; hegaluzea lehortu ez dadin. Ondoren zartaginetik atera eta prestatu ditugun barazkiekin batera gorde.

Aurkezpena

Tomateari gatza bota eta hegaluze zein barazkiak gainetik zabaldu. Azkenik sagardo ozpina eta oliba olioz busti.
Pazientzia izanez gero tomate azalarekin eginiko larrosa plateraren erdian jar daiteke, argazkian ikusten den moduan.

Unean uneko sukaldaritza

Ormaiztegiko Kuko jatetxeko Iker Markinezen asmo eta indar guztia benetako sasoiko sukaldaritza egitea da; errezeta klasikoetatik urrundu, eta sinpletasuna bilatzea. Ahal den sukalde gutxien eta produktu gehien, gertuko produktuei garrantzi handia emanez.

Batik bat sukaldea jolas modura ulertzea da Markinezen nahia. Horrela, bere lan molderik garrantzitsuena inprobisazioa da. Karta finkoa baino gehiago egunean egunekoa eskaintzen du. Bezeroa mahaian eseri, eta «nahi duzuna jarri» esaten diotenean, beasaindarrak hau izaten du buruan:  «Plater hori inork ez du aurretik probatu, ez eta berriro probatuko ere».

Kuko jatetxeko sukaldean produktuak dituzte, eta ez platerak. Produktu horiekin unean bururatutakoa prestatzen du Markinezek, eta sukaldean lan egiteko modu hori ez da ohikoa.

Goierriko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa zaigu. Egin zaitez harpidedun, izan HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.

Egin HITZAkide

Iruzkinen atala

Azken 3 egunetako irakurrienak

1

Futbolaren egun handia

2022/06/30
Legazpi
2

38 urteren ondoren, San Blas arrautzarik gabe

2022/07/01
Idiazabal
3

Majoriko eta Altamirako tabernetan, grebara

2022/06/30
Ordizia
4

Korrikalariak, irteera marrara

2022/06/30
Beasain
5

Lana bilatzeko oztopoak gainditzen laguntzen du Emaktiva egitasmoak

2022/06/30
Goierri
Azken berriak

Goierriko azken berriak jakin nahi dituzu? Harpidetu gure buletinera!

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 16 00 56
  • goierri@hitza.eus
  • Oriamendi, 32 – BEASAIN
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut